onsdag, december 3

Goodreads Best Books of 2014


Igår blev det känt vilka böcker som röstats fram som årets bästa böcker hos Goodreads av dess användare. Det blir dock bara engelska titlar för sajten är engelsk även om det går att betygsätta svenska böcker också. Jag har ju läst två tidigare titlar av Rainbow Rowell så att läsa Landline känns givet, får dock bli 2015.

Dessutom har jag läst boken som vann Young Adult Fiction-klassen: We were liars av E. Lockhart, som på svenska heter Kanske är det allt du behöver veta och ges ut av Lavender Lit. 

Det var hela 20 olika kategorier som fick en vinnare. Och vi har kunnat rösta i flera steg och minskat ner på antalet titlar i varje steg. Jag skulle tycka att det vore superskoj om något liknande gjordes med svenska titlar.

4 kommentarer:

 1. Jag skulle också tycka det vore superskoj att kunna rösta på svenska böcker! Jag röstade bara i två kategorier, på Kanske är det allt du behöver veta och Sätt mig i brand, för det var de enda böcker jag läst. Jag väntar ju tills böckerna kommer på svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är väl att det inte finns samma typ av forum på svenska som Goodreads. Så jag vet inte var en sådan omröstning skulle äga rum.

   Radera
 2. Goodreads - har aldrig varit inne på sidan. Kanske inte är någon idé om man uteslutande läser böcker på svenska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå det finns svenska böcker där med och vi är flera svenska bokbloggare sm hänger där och pratar med varandra. Gå in och testa och se om det kan var något för dig.

   Radera