torsdag 18 september 2014

Fangirl fjärde och sista veckan

Bättre sent än aldrig lyder ju ordspråket och det tar jag fasta på. Det har varit väldigt mycket i mitt liv på sista tiden och bloggen fick pausa ett tag, men nu så ska jag vara tillbaka. Det är dags för mig att gå i mål med min läsning av Fangirl. Bokpotaten som jag läste tillsammans med har redan skrivit sitt sista inlägg om boken. Till den sista gången hade vi inget särskilt fokus utan skulle endast summera läsningen. Så vad tyckte jag då?

Den sista delen ger svar, reder ut och syr ihop historien. Men det skaver ändå i mig. Jag är inte tagen med samma storm som av Eleanor & Park. Med Fangirl har jag verkligen fått kämpa med läsningen. Dels är det Wren som jag störde mig så mycket på att jag hade svårt för hela syskonrelationen. Sen är det föräldrarna som jag bara vill säga till att de måste ta sig i kragen och skärpa sig, båda två. Nick är bara en jobbig typ och hela fanfictiongrejen gick mig förbi.

Cath är ju en gullig filur och jag gillar henne, jag lider med henne stundvis (som vid nyår där hon vacklar om hon ska åka tillbaka till skolan eller inte, tårar och mer tårar) och jag gläds med henne. Levi är mysig och jag gillar deras samspel och relation genom hela boken. Rumskompisen, Reagan, växer utmed resans gång och jag gillar läraren. Det är ingen tvekan att Rainbow Rowell kan det här med att skriva trovärdiga, levande och intressanta karaktärer. 

Även om den här boken inte föll mig i smaken tänker jag inte ge upp Rainbow Rowell. Jag vill gärna läsa hennes böcker skrivna för vuxna, Landline och Attachment. Här kan du läsa om första veckan, andra veckan och tredje veckan. Tack till Bokpotaten för samläsningen.

2 kommentarer:

  1. Tack själv :) Ibland hinner man verkligen inte med... Det var tur för min del att vi hann läsa klart innan utbildningen drog igång på allvar - vet inte riktigt vad jag tycker om att det här med att annat ska sno så mycket läs- och bloggtid som det nu gör. Men det ordnar väl kanske till sig så småningom. :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förhoppningsvis ordnar det till sig. Jag är mycket spänd på vad det är för utbildning och vad du får lära dig på den :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.