måndag 23 juni 2014

Sommartips: podcast/radio

Bilderna har jag lånat från sverigesradio.se
Först ut bland tipsen inför sommaren 2014 är saker att lyssna på i form av radioprogram och podcasts. Jag tycker att det är perfekt att lyssna på podcast/radio när jag gör tråkiga saker som att städa/diska/stryka men också när jag reser, tar en långpromenad och myser med långfrukost. Här kommer några av mina favoriter. 
 • Kritiken i P1
  Det är ett program som går på tisdagar i P1. Det behandlar olika verk, uppsättningar, böcker, filmer, ja kort och gott är det kulturkritik och lite mer meta, vad är kulturkritik och hur ser den ut idag. Programmet har sommaruppehåll så det är perfekt tillfälle att lyssna ikapp inför säsongspremiären igen vecka 35. 
 • Min bokhylla
  Detta fantastiska program som hade sin första säsong förra året är nu tillbaka. Det är Jenny Lindh och Mark Levengood som träffar kända svenskar och går igenom deras bokhylla. Programmet kör igång 28 juni och håller på i sex veckor. Jag kommer sitta som klistrad framför radion på lördag. 
 • Läsarambassadören
  Läsarambassadören Johanna Lindbäck har så här långt i podden Läs för livet träffat fyra gäster. De samtalar bland annat om läsning, sin egen läsning och ungas läsning. Alla gäster arbetar med läsning i någon form. Podden kommer vanligtvis en gång i månaden men har sommaruppehåll så du hinner i lugn och ro lyssna ikapp under sommaren. 
 • Sommar i P1
  Det är väl inte sommar utan Sommar i P1? I år är det flera spännande värdar som jag kommer att ratta in P1 för att lyssna på. Och det bästa är nästan att lyssna  efterhand via podden så att jag slipper musiken. Jason Diakité som inledde årets omgång var fenomenal. Börja med honom och lyssna sedan hela sommaren med start kl 13.00. 
 • Allt vi säger är sant 
  En av mina favoritpoddar är Allt vi säger är sant. Här är det fokus på ungdomslittertur vilket jag tycker heskt mycket om. Det är ofta ett visst tema eller en bok som samtalen kretsar. Det är inbjudna gäster och recensioner av böcker. Dessutom har Lisa aka Onekligen lovat att det kommer nya avsnitt även under sommaren.

Själv ska jag lyssna på bokpodden Bokpalt. Jag har sett att det har tipsats om den på Twitter under hela våren men jag har inte kommit till skott och lyssnat än. Men i sommar då så, då ska jag lyssna.

4 kommentarer:

 1. Åh, vad glad jag blev av att läsa att Min Bokhylla ska börja igen! Kvällens bästa nyhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ska det bli roligt att de är tillbaka!

   Radera
 2. Jag har av någon anledning aldrig kommit in i poddlyssnandet, men en jag tänker att jag borde lyssna på är Sara Zarrs (am YA-författare) This creative life där hon pratar skrivande (och annat?) med andra författare som Sarah Dessen, Nina LaCour, Matthew Quick, Stephanie Perkins m.fl. Jag har inte ens lyssnat på avsnittet med Dessen! Länkar i mitt namn ifall du vill läsa mer/lyssna.

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för tipset. Ska lyssna på det kanske i helgen när jag packar de sista flyttlådorna och behöver lite positiv uppbackning.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.