lördag 31 maj 2014

Slutet på Boken om Mademoiselle Oiseau

Vi har nu nått slutet på vår läsning av Boken om Mademoiselle Osieau jag och Bokpotaten. Jag tänkte börja med den sista delen av boken och sedan summera boken som helhet.

I den sista delen får vi följa med på nya äventyr tillsammans med Isabella och Mademoiselle Osieau. Det verkar inte finnas någon hejd på hur många möjligheter som Mademoiselle Osieaus våning har att erbjuda. Likt förra veckans läsning är det inte lika muntert som det var i början. Och jag hade hoppats på att vi skulle få veta lite mer om Mademoiselle Osieau men så blir inte fallet. Dessvärre får vi inte reda på mycket mer om vem hon är, var hon kommer ifrån eller vilken roll hon spelar i Isabellas liv. Bilderna är lika vackra som vanligt även i denna sista del.

Boken som helhet känns dubbel, dels är det en så otroligt vackert illustrerad bok och dels är det den skrivna delen av berättelsen. Och textdelen är dessvärre den del jag tycker minst om. Det känns som om vi får en hel del trådar och spår att följa men de följs inte upp och jag känner mer förvirrad när jag läst färdigt än när jag började. Vem är Mademoiselle Osieau? Vilken roll spelar hon i Isabellas liv? Det vet jag fortfarande inte och det stör mig. Illustrationerna å andra sidan är fantastiska och det har varit ett sant nöje att sitta och närstudera dem. Bilderna är de jag kommer att återvända till och som jag sedan själv fantiserar kring. Jag tycker fortfarande att det är synd att det inte finns planscher att köpa med motiv från boken för de är galet fina och jag skulle lätt kunna tapetsera här hemma med motiv från boken.

Om du vill läsa vd Bokpotaten tyckte i denna sista anhalt går det bra att göra det här. Det har verkligen varit roligt att läsa en bok tillsammans med en annan bloggare och jag gör det gärna igen. Om någon har förslag på bok att samläsa så är det bara att säga till.

2 kommentarer:

  1. Hmm, försvinner mina kommentarer nu igen? :( Hoppas det var en engångsföreteelse den här gången... Minns inte vad jag hade att säga här heller, vi verkar ju ganska överens när det kommer till den här boken.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.