söndag 25 maj 2014

2/3 av Boken om Mademoiselle Oiseau

Vi har nu nått till andra delen i vår gemensamma läsning av Boken om mademoiselle Osieau jag och Bokpotaten. Jag är en dag sen med min rapport men bättre sent än aldrig. Det här var en mystisk del av boken och jag ska försöka att inte avslöja för mycket. Vi får lära känna Mademoiselle Osieau lite mer men det var stundom mer förvirrande än att det redde ut frågetecken som jag hade sedan innan om vem denna kvinna är. Det uppdagas en syster, en annan ung fröken Osieau och så denna lägenhet som Mademoiselle Oiseau bor i som verkar vara oändlig.
Bilderna i detta mittparti är lite mörkare än i första delen. Jag tänker mig att det kan bero på att både Isabella och Mademoiselle Osieau känner sig lite nere och inte är på topp. De är mycket grått, blått och mörkt grönt. Med det sagt inte alls mindre vackert än vad det varit tidigare. Boken är ju en bok för barn men jag tycker verkligen att det är en bok som lämpar sig lika bra för vuxna. Och just det här partiet vi har läst till i helgen är skulle jag säga kanske är mer av en historia för äldre barn. Det hade varit väldigt skoj att läsa boken med ett barn för att se hur dennes syn på boken skulle vara. Jag väntar för övrigt på att längtan efter Paris ska komma. Det ska bli spännande att se hur det slutar. Vad vi tycker om slutet om boken som helhet får ni vänta med till nästa lördag. Bokpotatens tankar från den här veckan kan ni läsa här.

2 kommentarer:

  1. Nu när du säger det så har den där mysiga franska längtan jag kände i början av boken lite försvunnit. Hoppas den kommer igen! Och hoppas det går bra för dig med dina äventyr i den fysiska världen så hörs vi igen framåt helgen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med och hoppas också att den kommer åter. Yes snart dags att sammanfatta.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.