fredag 14 mars 2014

Maktspel

Livrustkammaren i Stockholm följer med start idag upp sin fenomenala utställning om Drottning Kristina med en ny utställning om monarker och intriger kring dem. Utställningen heter Maktspel och likt syskonmuseet Hallwylska museet så finns det inslag och en utgångspunkt ifrån tv/film. Hallwylska museet hade som bekant en mycket bra utställning om kläder från Downton Abbey. I den här utställningen ligger fokus på tre monarker, en gammal svensk kung, en verklig monark men utifrån porträtteringen på film och en fiktiv ung och uppstudsig kung. Det blir beskrivningar av intriger och maktspel men framför allt blir det kostymer från filmerna om Elisabeth I och från serien Game of Thrones. Besvikelsen över att jag inte kunde gå på pressvisningen i onsdags byttes mot glädje då jag istället fick gå på vernissagen. I ett hav av civilklädda besökare och kostymförsedda medarbetare på museet tog jag del av utställningen igår kväll. Museets chef och en av producenterna till utställningen Malin Grundberg hälsade välkomna och berättade lite kort om utställningen. Invigde gjorde allas vår fantasyfantast Kodjo Akolor. Jag hann inte se utställningen grundligt då jag skulle vidare på annat galej efter. Så nästa vecka på torsdag tänkte jag gå på visningen där de även kommer berätta mer om upprinnelsen till och arbetet med utställningen. Läs mer om den visningen här. Av det jag såg var jag imponerad och sugen på att se mer. Jag återkommer med en mer utförlig rcension av utställningen när jag sett den igen. Utställningen pågår till 4 januari 2015.

10 kommentarer:

 1. Verkar spännande! OCh snart kommer fjärde säsongen av Game of Thrones. Åååh! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg första säsongen och föll inte så hårt som ni andra verkar ha gjort ;-)

   Radera
  2. Whut?! Hur är detta möjligt? Hmmm...!

   Radera
  3. För rörigt och för uppenbart skapat för män för min smak.

   Radera
 2. Åh, måste se den med kläder från Downton! Vore kul att se Game of Thrones också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte, det är två år sedan den utställningen gick (med dräkter från Downton Abbey).

   Radera
 3. Den kanske vore något att besöka innan Bokresan för min del...

  SvaraRadera
 4. Men gud vad intressant! Jag älskar ju både Elisabeth 1 och Game of thrones. Låter verkligen spännande.

  SV: Vad nyfiken jag blir på att du fick slutet förklarat av Johanna Lindbäck. Var det en bra förklaring? Blev du övertygad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste du ta dig till huvudstaden och gå och titta!

   Det var en förståelig förklaring men jag är fortfarande inte nöd med att det slutar som det gör. Vadå att det skulle bli konstigt eftersom deras föräldrar är ihop?!

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.