torsdag 24 oktober 2013

Nya podcasts om litteratur

Den senaste månaden har jag fått två nya favoriter till min samling av bra podcast om litteratur. Dels är det Tidningen Vi som har startat Vi Podden och dels är det ABF Stockholm och Natur och Kultur som har en bokcirkel om Teju Coles bok Öppen stad och där träffarna irl även gjorts till poddar.
Bilden har jag lånat från tidningen-vi.se
Jag har lyssnat på de två avsnitt av Vi Podden som finns uppe så här långt. Den första handlar om syskon. Det var otroligt bra och jag satt och läste morgontidningen samtidigt (hade långfrukost en lördag) men fick lägga den ifrån mig och bara lyssna. Det andra avsnittet handlar om makthierarkier och var även det bra. Det är Nina Solomin som är programledare. Hon är kulturredaktör på Tidningen Vi och även producent på Lundströms bokradion. Hon är briljant här i podden och borde få mer taltid, snälla släpp avsnitt oftare! Det går att lyssna via hemsidan och iTunes.
Bilden har jag lånat från nok.se
Bokcirkeln av Öppen stad är också väldigt intressant. Under tre träffar har en grupp ledd av författaren och journalisten Lawen Mohtadi samtalar om Teju Coles bok Öppen stad. Sedan har dessa träffar klippts ned och släpps nu som podd. Avsnitt två kom i början av veckan och ett återstår. Jag tycker att det är superintressant att lyssna på vad deltagarna tycker om boken men även hur de så frikostigt och generöst delar med sig av sina egna erfarenheter. Förlaget svarade mig när jag frågade att de är öppna för att testa det här upplägget igen om den här omgången blir lyckad. Så gå in och lyssna ni också. Det går att lyssna via Soundcloud.

10 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.