måndag 15 juli 2013

Modehelg

Efter en helg med tre böcker lästa blev det tvärnit under veckan efter då jag verkligen inte kom in i boken jag försökte med, Farlig förmåga, trots tre försök. Så istället plockade jag fram högarna med olästa modetidningar från januari och framåt. Det är min dyraste kulturkonsumtion, då jag lägger massor med pengar på lösnummer av utländska magasin och prenumerationer på svenska tidningar. Dock har dessa blivit försummade under våren då annat har kommit emellan. Men nu så har jag plöjt igenom nästan alla. Och jag samlar på urklipp på kläder som inspirerar mig i en röd pärm.
Bilderna är tagna av och tillhör mig, Sincerely Johanna
Förutom att läsa modetidningar så såg jag även några modedokumentärer.
Det var två för mig nya dokumentärer, de var helt fantstiska, och en av mina favoriter.
Diana Vreeland: The Eye Has to Travel


Nu är jag otroligt sugen på att lyssna igenom de avsnitt av STIL i P1 som jag har missat under året. Det programmet kan jag verkligen rekommendera, Susanne Ljung är fenomenal.

4 kommentarer:

 1. Farlig förmåga var irriterande hela tiden men ändå lite spännande efter ett tag. Så här tyckte jag: http://www.boktjuven.com/2013/04/farlig-formaga.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen försökt ta mig igenom den iom att det är ett recensionsexemplar men det är trögt. Kommer ca 40 sid sedan tar det tvärstopp, varje gång.

   Radera
 2. Åh vad kul, det visste jag inte! Pysselglädjen i mig vaknar till liv när jag ser dina bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mode är ett av mina stora intressen, jämsides med musik, böcker, teater och utställningar. Men det jag tex. bloggar minst om. För mig är det mer än bara trender. Det är politik, kultur (både nutid och dåtid), identitet och konst allt i ett.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.