torsdag 27 juni 2013

The Great Gatsby

Bilden har jag lånat från imdb.com
På min födelsedag i maj var jag och såg filmen The Great Gatsby på bio, i 3D. Jag har inte läst boken eller sett originalfilmatiseringen med Robert Redford och Mia Farrow. Jag hade dock höga förväntningar efter at ha sett trailern. Men jag blev besviken. Den var inte alls som jag tänkte mig. Att regissören har gjort Moulin Rouge var tydligt, estetiskt var de väldigt lika. Och jag gillade den stilen i Moulin Rouge men här ville jag ha den mindre modernt och mer 20-talskänsla. Jag fick ingen känsla för karaktärerna i filmen och upplever att det var på bekostnad av scenografin som tog för mycket fokus. Nu tar jag och läser boken och ser den andra filmatiseringen och ser om jag tycker bättre om dem. För jag vill så gärna tro att det här är en fantastisk historia. 3D förstod jag inte heller poängen med, den tillförde inget. Låten Young And Beautiful med Lana del Ray är så sorglig och perfekt soundtrack till filmen.
 

8 kommentarer:

 1. Håller med. Jag hade inga höga förhoppningar om att filmen skulle vara något att hänga i julgranen och blev därför inte besviken (men ej heller motbevisad/överraskad), tyckte den var snygg ibland, seg ibland. Inte mycket mer. Men Young and Beautiful spelas flitigt hos mig nu :]

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det var väldigt ojämnt och känslan av jaha var det enda som var kvar efteråt.

   Radera
 2. Jag hade nog inga förväntningar, därför blev jag glatt överraskad på flera sätt, men jag håller med om att karaktärerna inte blev särskilt fördjupade. Gillade dock att den var modern i kombination med 20-talskänslan. Läste boken kort efter, och jag tyckte att boken var väldigt lik filmen. Många repliker är exakt samma. Så jag tycker nästan att filmen ger mer i så fall, eftersom boken saknade det där maffiga jag kände stundtals i filmen. Ser fram emot att läsa vad du tycker om boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får vänta ett tag dock på den recensionen. Har för många andra böcker som ska läsas innan :-)

   Radera
 3. Jag var dubbel till filmen, en del gillade jag skarpt som de maffiga sceneriet och en del av dialogerna, annat gillade jag inte alls. Övertydligt och 3 D tillförde nada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara väldigt olika vad folk tycker om filmen. Och många är som vi dubbla i vår åsikt.

   Radera
 4. Älskar soundtracket och tyckte filmen var bra pga allt det överdådiga glittret och glamouren. Jag gillar ju dock inte boken, men ville nästan ge den en 3e chans efter att ha sett filmen. Tänk så olika man kan tycka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte läsa boken och hoppas att den ger mig mer.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.