tisdag 26 februari 2013

Filmtips del....

Det har blivit mycket film på senaste tiden. Så jag tänkte tipsa om några av de jag sett.
 
 
Silver Linings Playbook (Du gör mig galen)
När jag väl hade vant mig vid de gapiga familjescenerna och börjat få grepp om karaktärerna var det här en mycket trevlig och fin film. Pat släpps ut från rättspsyk och ska bo hos sina föräldrar. Han träffar den minst lika galna Tiffany och så kommer dansen i i hans liv. Trivia är att Jennifer Lawrence som spelar Tiffany vann en Oscar för rollen i söndags.

Ego
Den snygge och självupptagne Sebastian förlorar synen efter en olycka. Mia anställs för att ta hand om honom och deras resa börjar. Det går upp och ner och jag önskade så innerligt att den skulle ge mig mer än vad den gjorde. Karaktärerna kändes dessvärre för flyktigt beskrivna och jag fick ingen känsla för dem.

Midnatt i Paris
Jag har länge skyggat för en film av Woody Allen men Mrs E övertygade mig om att den här minsann skulle vara bra. Så när jag var nere i Göteborg såg vi Midnatt i Paris. Detta är jag väldigt glad över för vilken bra film det var. Som tittare får du det bästa av två världar, vackra bilder av Paris och kulturell historia. Jag fick en akut längtan efter Paris efter att ha sett filmen.

Små citroner gula
Jag var på förhandsvisningen av Små citroner gula i förra veckan. När boken kom läste jag och tyckte om vad jag minns. Filmen var riktigt bra och fin för att vara svensk romantisk komedi där jag är totalt hjärntvättat med de överdrivna amerikanska förlagorna att jämföra med. Den fick mig att mysa i biostolen och gå därifrån sugen på att laga mat och en crush på David Tainton.
Tack Månpocket för visningen.

2 kommentarer:

  1. Vad kul med lite filmtips :) . Hopaps allt är bra med dig. kram Linda

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.