söndag 28 april 2019

Låt oss prata om Små eldar överallt


Det har blivit dags för den digitala delen av bokcirklandet om Små eldar överallt av Celeste Ng. Nedan finner ni diskussionsfrågor, välj en eller flera som intresserar dig. Om du vill föra diskussionen i sociala medier glöm inte att tagga inlägget med #JohannasBokklubb och #SmåEldarÖverallt så att jag kan hitta till ditt inlägg. Om du väljer att blogga om dina tankar kring boken lämna gärna en kommentar nedan med länken till ditt inlägg. 
Frågor:

1. Beskriv området Shaker Heights. Varför tror du att den är skådeplats för boken?

2. Boken börjar med en brand och jobbar sig sen baklänges i tiden för att sedan sluta där den började. Varför tror du att Celeste Ng valde den typen av struktur för berättelsen? Tillför detta något positivt eller negativt till berättelsen?

3. Vad tror du titeln Små eldar överallt anspelar på/refererar till?

4. Diskutera de fyra barnen i familjen Richardson och jämför dem sedan med Pearl.

5. Vilken roll spelar ras/hudfärg/etnicitet och klass i boken? Vad har de aspekterna för påverkan på berättelsen?

6. Hur resonerar du kring adoptionen av Mirabell McCullough/May Ling Chow? Vems sida står du på? Ändras din åsikt kring adoptionen under berättelsens gång?

7. Hur skulle du beskriva de två mödrarna Mrs. Richardson och Mia? På vilket sätt skiljer de sig åt. Varför beskrivs Elena som Mrs. Richardson och Mia som bara Mia?

8. Finns det något du tänkt på under läsningen av boken som du skulle vilja prata om som inte täcks in av frågorna ovan? 

Länk till min intervju med Celeste Ng på SelmaStories
Tack för att ni ville vara med och prata om den första boken som jag valde till min bokklubb. Snart får ni veta vilken nästa bok blir. Följ bokklubbenInstagram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.