måndag 17 december 2018

Lucka 11: kvinnor på vita duken

I år har jag sett ett gäng bra filmer på bio som har svinbra kvinnor i huvudrollerna. Så vill ni ha filmtips inför ledigheten så har ni det här:

Ocean's 8Så mycket girl power i denna rulle, smart, kvickt och roligt. Lika bra som nyinspelningen av Ghostbusters som kom förra året med kvinnor i huvudrollerna. Har redan sett om den två gånger sen jag såg den på bio.

Meryl Streep är ju oslagbar, så även i The Post. Här får vi följa tidningen Washington Post som gör ett av de största avslöjanden i tidningsvärlden och detta med Streeps karaktär Kay Graham som kapten vid rodret. 

På temat kvinnor med ett jävlaranamma är Frances McDormand sannerligen i spetsen och hon hyllades välförtjänt med diverse filmpriser för sin roll som Mildred i den både roliga, sorgliga, dråpliga och smärtsamma rullen med det långa namnet. 


Allas vår sagotant Astrid var verkligen en kvinna som fick kämpa för att ta sig dit hon kom. I denna film får vi bekanta oss med hennes historia och främst åren då hon får sitt första barn Lasse. Ett stycke kvinnokamps historia med en framtida lysande stjärna i Alba August som spelar den unga Astrid. 

2 kommentarer:

  1. Jag har fortfarande inte sett nån av dem??? Och jag hade helt glömt att OCEAN'S 8 existerade??? Så tack för tipsen/påminnelsen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod och du har flera härliga filmer framför dig när du får möjlighet att se dessa sen!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.