söndag 3 januari 2016

Kulturvåren 2016: utställningar

 Bilderna har jag lånat från arkdes.se (fotograf Sune Sundahl) och från hallwylskamuseet.se (fotograf Erik Lernestål)

I vår blir det betoning på hem och hus när jag listar vilka utställningar som jag vill se. Det handlar om husen i sig men även om vad vi fyller dem med och hur vi har fyllt våra hem genom historien.
På Arkitektur- och designcentrum visas en stor bostadsutställning om hur vi kan och har hittat lösningar för att bygga bra bostäder för alla i utställningen Bo. Nu. Då. På Hallwylska museet visas en inredningsutställning som heter Skönhet för alla i nytt ljus och handlar om hemideal kring 1900talets början. På Millesgården går det att bli inspirerad även där till vad du kan fylla ditt hem med, både genom att se utställningen Svensk glaskonst efter 2000 och den om Josef Frank som kommer senare i vår. På Thielska Galleriet visas Dödligt vackert. Konstsmycken av Märta Mattson.
                                         Bilderna har jag lånat från liljevalchs.se och från kulturhusetstadsteatern.se Fotograf till bilden t.v är Vivian Maier

Förutom dessa bostadsbetonade utställningarna vill jag även se Ljusets magi- friluftsmåleri från sent 1800-tal på Prins Eugens Waldemarsudde, Konstnären hos Nationalmuseum (på Konstakademien), Erik Johansson på Fotografiska, Vivan Maier- In Her Own Hands och Henrik Vibskov på Kulturhuset Stadsteatern samt Vårsalongen på Liljevalchs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.