måndag 19 januari 2015

Ungdomsböcker i Femina

I senaste numret av Femina (Nr 2) är det ett tre sidor långt reportage om ungdomsböcker (som även vuxna kan läsa)! Jo ni läste rätt ungdomsböcker i en tidning för medelålders kvinnor och då inte med vinkeln de här kan du ge bort till en tonåring som du känner. Utan det var faktiskt tips ämnade för vuxna att läsa. Jag slängde mig över tipsen men blev såklart genast besviken. För vilka böcker är det som lyfts fram? Jo fantasy/dystopierna. Suck. Eller jo det fanns en annan bok med, Allt som är av Janne Teller. I ingressen står det:
De mest populära böckerna för ung vuxna är inga rosenskimrande, småmysiga historier. I stället lockar det farliga och oförklarliga. (Femina, Nr2, si 150)
Jag vet inte om det är symptomatiskt att det är just fantasy, skräck, dystopierna som lyfts fram för att det är det som säljer, läses mest just nu. Jag hade hemskt gärna sett ett reportage om de realistiska ungdomsböckerna, för de går alldeles utmärkt att läsa även av vuxna. Men A for effort för att ungdomsböckerna fick vara med över huvud taget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.