onsdag 20 mars 2013

Books & Dreams- nej tack

Nu har jag läst ut senaste numret av Books & Dreams (nr. 1/ 2013) och jag tänkte här dela med mig av några tankar jag fick av den läsningen.

 • Eftersom Ghana spelar en viktig roll i mitt liv blev jag nyfiken på de författare som det tipsades om som kommer från Ghana under rubriken Landet: Afropolitisk Ghana: Taiye Selasi, Ama Ata Aidoo, Lesley Lokko och Mohammed Naseehu Ali.
 • Vill läsa-listan fylldes på när jag läste boktipsen under vinjetten Vilken bokvår!
 • Min kompis Mrs E och hennes bokcirkel var med i det här numret.
 • Intervjun med Chimamanda Ngozi Adichie var anledningen till att jag tog det här numret också. Nu vill jag läsa alla hennes böcker som stå här fint i bokhyllan. Det är en otroligt beundransvärd kvinna som jag tycker är hur cool som helst.
 • Jag som är väldigt intresserad av barn och ungdomskultur tycker det var givande läsning om ungas läslust och var den har tagit vägen. Jag kommer skriva ett helt inlägg om den artikeln vid ett annat tillfälle.
 • Jag köpte Syskonmakaren på bokrean och bokens författare Lisa Jewel intervjuades i tidningen. 
 • Dessvärre kändes kanske en tredjedel av tidningen intressant, läsvärd och bra. Resten skummade jag eller hoppade över helt. Det var intervjuer med deckarförfattare, kokböcker, punk och resor som inte intresserade mig ett dugg.
 • Det här blir mitt sista nummer som prenumerant. Jag tycker inte att magasinet ger mig något och i min värld är det Vi Läser som är det bästa litteraturmagasinet.

10 kommentarer:

 1. Jag har bara bläddrat i den i mataffären, men inte köpt eftersom jag inte hört någon som gillat tidningen fullt ut. Håller med, Vi Läser är verkligen favo magasin.

  SvaraRadera
 2. Jag läste inte ens det senaste numret innan jag gav bort det till en kompis som tacksamt tar emot allt lättläst och litteraturorienterat. Räckte med att bläddra igenom den och konstatera att detta nummer intresserade mig lika lite som de två andra. Jag tycker inte alls om Books & Dreams och jag har också avslutat min prenumeration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nu får det vara nog för min del också :-)

   Radera
 3. Jag blev ju inte heller så förtjust i B&D, och håller absolut med dig om att den är ojämn. De artiklar som känns intressanta och bra är verkligen riktigt bra, men däremellan är det ... minst sagt svalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och då föredrar jag tex Vi Läser som är mycket mer jämn och läsvärd.

   Radera
 4. Har helt missat B&D, men efter att ha läst inlägget och kommentarerna verkar det som att jag inte har gått miste om supermycket. Jag håller mig till Vi Läser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan med gott samvete hålla dig till Vi Läser. Den är så mycket bättre.

   Radera
 5. Jag tyckte om att läsa de där längre artiklarna även om det inte var om personer vars böcker jag läser. Jag gillade att de var välskrivna och intressanta.
  Precis som du säger finns det också sidor som är mindre intressanta, fast jag blev inte så störd över dessa. Tänkte mest att det alltid finns sånt, oavsett tidskrift.
  Nu måste jag testa Vi läser. Har nog inte läst mer än ett nummer någon gång då det var en ny tidning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja testa Vi Läser och intressant att vi tyckte olika om Books & Dreams.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.